Linkek a témában:
Hideg pástétom
Májkrémet vagy húskrémet helyettesíthet a reformtáplálkozásban. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való. Hozzávalók: 100 g szója 300 g vegyes leveszöldség, aprítva só 150 g hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál mustár 2 evőkanál tökmagolaj bors 4 kemény tojás, kockákra vágva
Halas-spárgás pástétom
A spárgát megmossuk, fás végeit levágjuk. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és kis kockára vágjuk. A snidlinget és a kaprot leöblítjük, szárazra vágjuk, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
A spárgát sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük. A kínai kelt és a répát 1-1 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük.
Olívás aszalt paradicsomos tonhalkrém
Olíva bogyóval aszalt paradicsommal ízesített tonhalas szendvicskrém